سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
طرح شفافیت آراء

حوزه/ کلیات طرح «شفافیت آرای نمایندگان» برای تصویب نیاز به دو سوم آرای صحن علنی داشت، اما با ۱۵۳ رای و ۶۵ درصد آرای موافق، برای تصویب فقط ۳ رای کم آورد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، در نشست علنی امروز چهارشنبه، ۱۵ بهمن ماه، مجلس شورای اسلامی، با ۱۵۳ رأی موافق، ۶۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر در جلسه، کلیات طرح شفافیت آرای نمایندگان برای تصویب فقط ۳ رای کم آورد. این طرح که در حقیقت اصلاح قانون آئین نامه داخلی مجلس بود برای تصویب به ۶۷ درصد آرای صحن علنی نیاز داشت اما با ۶۵ درصد آرا ۳ رای کم آورد و تصویب نشد. نمایندگان در جلسه روز یکشنبه، ۱۲ بهمن ماه رأی به اولویت رسیدگی به آن داده بودند.

دکتر قالیباف پس از پایان رأی گیری کلیات طرح اصلاح آیین نامه داخلی مجلس پیرامون شفافیت آرای نمایندگان، گفت: با توجه به اینکه اصلاح آیین نامه داخلی نیاز به دو سوم آرای نمایندگان نیاز دارد، کلیات این طرح رأی مورد نیاز را کسب نکرد، البته موافقان و مخالفان کلیات طرح با اصل موضوع شفافیت موافق بودند، لذا کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس تلاش کند تا آیین نامه را به نوعی تنظیم و تدوین کند که شفافیت و دغدغه همه نمایندگان دیده شود.

سمیه محمودی، سخنگوی کمیسیون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی طی سخنانی اظهار داشت: این طرح براساس ماده ۱۴۲ آئین نامه در کمیسیون به عنوان کمیسیون اصلی مورد بررسی قرار گرفت و کمیسیون شورا و آئین نامه نیز در کارگروهی متشکل از مرکز پژوهش ها و سایر نهادها و بازوهای علمی و نظارتی مجلس آن را مورد واکاوی قرار داد.

وی افزود: از آن جایی که طرح مذکور مطالبه عمومی جامعه است امیدواریم کلیات آن با اقبال نمایندگان همراه بوده و بتوانیم خواست عمومی را در خصوص آن اجابت نماییم.

فرهنگی: در تدوین طرح جزئیات شفافیت آرا ملاحظات مختلفی در نظر گرفته شده است

محمدحسین فرهنگی نیز گفت: این طرح در صورت تدوین درست می تواند باعث سربلند و افتخار این دوره از مجلس باشد و هم می تواند خدای ناکرده اگر جملات و احکامی در آن ذکر شود باعث فشار بر نمایندگان و ایجاد زمینه هایی برای عوام گرایی مجلس شود.

وی افزود: در کمیسیون آیین نامه داخلی در زمانی که این طرح در دستور بررسی بود، همه این ملاحظات در نظر گرفته شد، چرا که حساسیت بالایی در مورد این طرح وجود دارد، چون مخفی بودن یک آثار دارد و آشکار بودن آثاری دیگر دارد. مخفی بودن ممکن است موجب آزاد بودن نماینده در رأی باشد و باعث رفع فشارهای بیرونی شود و نقطه مقابل این موضوع شفافیت است که می تواند صداقت را به جامعه القا کند، لذا عباراتی در این گزارش است که ممکن است البته بنده با بعضی از آنها موافق نباشم، اما خیلی از نگرانی هایی که مخالفان محترم به آن اشاره کردند، رفع می کند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در تبصره ماده ۹ آمده است که در مورد هر یک از مواد و اجزا که به تشخیص هیات رئیسه مجلس برسد که جنبه صنفی یا منطقه ای داشته باشد، اینها را گفته است می توان عمومی نشود. همچنین در موردی که البته بنده موافق نیستم و قطعاً در بررسی جزئیات پیشنهاد حذف آن را خواهم داد، آمده است که علنی کردن رأی اعتماد به وزرا که معتقدم اگر این موضوع علنی شود باعث وکیل الدوله شدن نمایندگان می شود، لذا این جنبه ها را اگر بتوانیم رعایت کنیم و در کنار جنبه های مثبت این طرح آن را قرار دهیم، از شدت مخالفت نمایندگان می کاهد.

وی اظهار کرد: برخی نمایندگان فرمودند که در دوره های قبل نیز شفافیت وجود داشته، اما بنده عرض می کنم این شفافیت وجود نداشت، اینکه با قیام و قعود رأی داده شود، بله در برخی موارد اینچنین بود، اما این نوع رأی گیری فقط برای کسانی قابل رویت بود که در آن صحنه حضور داشتند، اما اینکه آرا ثبت و منتشر شود در گذشته وجود نداشته است، لذا از همکاران درخواست می کنم که به کلیات طرح مذکور رأی موافق داده و نگرانی های خود را درخصوص این طرح در جزئیات اعلام نمایند تا آنها را مرتفع سازیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha